Modelbrouwers.nl modelbouw
http://www.modelbrouwers.nl/phpBB3/

[DONE] Liebherr 934 Lirtonic [Kibri - 1/87]
http://www.modelbrouwers.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=53&t=52790
Pagina 1 van 1

Auteur:  reimer [ vr 13 maart, 2020 1:55 am ]
Berichttitel:  [DONE] Liebherr 934 Lirtonic [Kibri - 1/87]

Liebherr 934 Litronic,

Een rups bagger kraan met een luchtgekoelde 4 cylinder 4takt motor met directe inspuiting en turbo. Met 2 hydrauliek motoren die elk 230l/min kunnen verwerken.

Het is een klein Kibri model die een al wat verouderde versie van de 934 weergeeft. Voor zo’n klein model en met weinig onderdelen toch redelijk duur, zo rond de 30 euro. Het is een model dat weinig lijm nodig heeft, alles kan bewegen en de rst is vaak klik vast. Toch alle vaste onderdelen met een beetje lijm vast gezet. Het model kun je zo in elkaar zetten zonder te verven omdat alle onderdelen in kleur komen.

De doos,

Afbeelding

De inhoud,

Afbeelding

De bouw,

Belangrijk is dat het model wel even in bad gaat, anders hecht te verf voor geen meter. In een paar uurtje zit het meeste al in elkaar en is vast gespoten. De binnenkant van het kantoor naar eigen inzicht geverfd.

Afbeelding
Afbeelding

De kraanarm gebouwd, geheel beweeglijk. Kibri levert geen decals maar sticker die je uit een groot vel moet knippen/snijden en die aangebracht. Toen was het tijd om de doos met evergreen te pakken en samen met looddraad wat extra leidingen er op gezet. Daarna de onderkant van de kraan verweerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gelukkig is het geel wat Kibri gebruikt precies RLM04 geel, dus alleen de leidingen geverfd en de looddraad zwart gemaakt. Voordeel van looddraad is dat de arm beweeglijk blijft.  Met wat stipjes uit een lichte kleur oilbrusher wat verwering aangebracht op het egale geel. Op de gevonden foto’s was duidelijk te zien dat het interreur grijs is en niet zwart. Aangepast en een popke erin gewurmt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

De laadbak in diverse sapjes van AMMO Mig gezet en de rest een pinwash gegeven.

Afbeelding
Afbeelding

De laatste loodjes, de laadbak verder verweert met pigmenten, hier en daar olie vlekjes aan gebracht en de onderkant met rupsen flink bewerkt met pigmenten van verschillende kleuren en dan is ie alweer af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Al met al een leuk modelletje wat lekker snel weg bouwd. Met wat extra details en alles geverfd is het geen plastic model meer maar meer een klein realistisch kraantje. Toch wel lekker gevoel om een modelletje af te maken. Nu de grote poes nog.

Reimer

Auteur:  walesha [ vr 13 maart, 2020 8:15 am ]
Berichttitel:  Re: [DONE] Liebherr 934 Lirtonic [Kibri - 1/87]

Daar heb ik me in een vorig leven ook nog mee beziggehouden, die modelletjes van Kibri zijn al zo mooi op zich maar jij hebt het hier nog een stuk mooier gemaakt! :brouw:

Auteur:  bram1234 [ ma 13 apr, 2020 1:41 am ]
Berichttitel:  Re: [DONE] Liebherr 934 Lirtonic [Kibri - 1/87]

Ziet er netjes uit.

Gr
Bram

Auteur:  SNAFU [ ma 13 apr, 2020 13:48 pm ]
Berichttitel:  Re: [DONE] Liebherr 934 Lirtonic [Kibri - 1/87]

Mooi stukje werk...... :brouw:

Gerhard

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/