Modelbrouwers.nl modelbouw
http://www.modelbrouwers.nl/phpBB3/

Bredford Dolphin 1/400
http://www.modelbrouwers.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=53&t=48754
Pagina 1 van 1

Auteur:  matramurena [ vr 18 nov, 2016 23:25 pm ]
Berichttitel:  Bredford Dolphin 1/400

Al een tijd geleden had ik een papieren bouwmodel besteld van de Bredford Dolphin. Deze van JSC:

Afbeelding

Uiteindelijk kreeg ik hem thuis, maar overduidelijk een gekopieerde versie. Gelukkig was hij snel verstuurd en moest ik hem nog betalen dus dat heb ik maar niet gedaan. Ook heb ik de Poolse vrienden van JSC de gegevens van de verkoper doorgegeven. Ik weet niet of die er wat aan hebben maar goed. De set die ik nu heb is dus gekopieerd en niet op de allerbeste manier. De kleur is dof, structuur enigzins grof etc.

Dus nu ga ik hem bouwen vanuit scratch. De maatvoering is wel in orde dus ik kan gewoon kopieren op styreen of ander materiaal. Ik kwam er al achter dat ons traphekje de juiste diameter spijlen heeft voor de pijlers van de Bredford dus daar gaan we de zaag maar eens in zetten.

:brouw:
Martijn

Auteur:  The--Mouse [ ma 21 nov, 2016 13:04 pm ]
Berichttitel:  Re: Bredford Dolphin 1/400

Wij verkopen deze ook en wij verkopen ook de 1:250 versie
( En wij verkopen geen kopie├źn :wink: )

Succes en wellicht kan ik meekijken als je vragen hebt, ik heb deze ook nog liggen, origineel met wel mooie kleuren :wink:

Fred

Auteur:  matramurena [ ma 21 nov, 2016 16:03 pm ]
Berichttitel:  Re: Bredford Dolphin 1/400

Wellicht dat ik ooit nog eens echt aan het papier ga, maar ik vind het allemaal ernstig priegelwerk. Ik heb sterke bewondering voor mensen die goed overweg kunnen met karton.

Ik heb nog een hele stapel echte JSC liggen dus wellicht dat ik er toch ooit nog een ga proberen in elkaar te zetten, maar voorlopig ga ik voor plastic en hout met deze Dolphin. Zeker als ik zie hoe de boortoren en kranen uit allemaal ronde buizen bestaan zie ik niet hoe ik dat uit karton ooit netjes zou kunnen krijgen.

:brouw:
Martijn

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/