Modelbrouwers.nl modelbouw
http://www.modelbrouwers.nl/phpBB3/

Erasmusbrug Rotterdam
http://www.modelbrouwers.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=53&t=48468
Pagina 1 van 1

Auteur:  Ksandert [ ma 12 sep, 2016 19:52 pm ]
Berichttitel:  Erasmusbrug Rotterdam

Als liefhebber van De Zwaan in Rotterdam heb ik het idee opgevat om deze fantastische brug op schaal na te maken. Al snel kwam ik er achter dat er geen bouwtekeningen etc. beschikbaar waren. Dit gaf de uitdaging om zelf te komen tot de juiste verhoudingen, lengtes, materialen en ga zo maar door. Aan de hand van foto's en beschrijvingen heb ik stap voor stap alle onderdelen van de brug nagemaakt.
Gezien de vele interesse die er is voor het ontwerp en de bouw van dit schaalmodel, leek het me leuk om de voortgang online te delen.

Graag wil ik jullie wat laten zien over de bouw tot nu toe en vervolgens regelmatig een update te geven van de voortgang. Voor een uitgebreider verslag meer foto's nodig ik je uit om mijn site http://www.erasmusbrugrotterdam.nl te bekijken. Vind je het project leuk? Doe me dan een plezier en like de facebookpagina over dit project :D :) https://www.facebook.com/erasmusbrugrotterdam/

En zo begon het project. Schetsen, meten en mallen maken..

photo 384115
photo 384113
photo 384112
photo 384114

Zie ook het fotoalbum op deze site!

Auteur:  Ksandert [ ma 12 sep, 2016 20:06 pm ]
Berichttitel:  Erasmusbrug Rotterdam: De Achterligger

De achterligger is het onderste gedeelte van 'De Zwaan'. Deze achterligger is in dit schaalmodel gemaakt van het hout van een wijnkistje. Eerst zijn de verhoudingen van de achterligger berekend aan de hand van foto's en dergelijke en is er een schets van de brug gemaakt.

Alle onderdelen zijn na het uitzagen geschuurd en zijn de hoeken bepaald om de typische knikken in de basis van de brug na te maken.
Als laatste zijn, met behulp van de mallen, de onderdelen nogmaals uitgesneden uit triplex van 1 mm. Deze zijn als toplaag op alle onderdelen aangebracht. Daarna is de buitenzijde geplamuurd en weer geschuurd, hierdoor is een gladde en strakke oppervlakte ontstaan.

Voor een uitgebreider verslag van de bouw van de achterligger : http://www.erasmusbrugrotterdam.nl

photo 384117
photo 384118
photo 384119
photo 384116
photo 384120

Auteur:  Luuk_W [ vr 23 sep, 2016 22:17 pm ]
Berichttitel:  Re: Erasmusbrug Rotterdam

mooi idee! in welke schaal moet deze brug gebouwd worden in jou visie? en misschien voor de mensen zoals ik die de brug kennen maar niet de details, kun je een foto plaatsen van wat je precies bouwt per stap? misschien veel gevraagt hoor... in ieder geval veel succes :brouw:

Groeten luuk

Auteur:  Ksandert [ zo 06 nov, 2016 22:04 pm ]
Berichttitel:  Re: Erasmusbrug Rotterdam

Ha Luuk,

Voor een uitgebreid verslag zie www.erasmusbrugrotterdam.nl. Daar zijn per onderdeel veel foto's. Ook hier op deze site heb ik een album. Deze heb ik zojuist weer aangevuld met een aantal nwe foto's.

Grtz Alex

Auteur:  Luuk_W [ di 15 nov, 2016 18:47 pm ]
Berichttitel:  Re: Erasmusbrug Rotterdam

dank u.

groeten luuk :brouw:

Auteur:  tsjopper bob [ wo 30 nov, 2016 2:13 am ]
Berichttitel:  Re: Erasmusbrug Rotterdam

Ksandert schreef:
Als liefhebber van De Zwaan in Rotterdam heb ik het idee opgevat om deze fantastische brug op schaal na te maken. Al snel kwam ik er achter dat er geen bouwtekeningen etc. beschikbaar waren.


Heb je ook contact gehad met de architect (Van Berkel & Bos), of met de bouwdienst of gemeentewerken (constructeur)van de gemeente Rotterdam?

Wellicht heb je hier wat aan?
Afbeelding

Ik zag op een ander forum dat je de brug volgens mij al bijna klaar hebt...

René

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/