Modelbrouwers.nl modelbouw
http://www.modelbrouwers.nl/phpBB3/

Kubelwagen Hasegawa 1/24
http://www.modelbrouwers.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=141&t=29678
Pagina 1 van 1

Auteur:  Doc [ wo 13 okt, 2010 19:38 pm ]
Berichttitel:  Kubelwagen Hasegawa 1/24

Eindelijk tijd om te beginnen aan dit groepsproject. Ik had het zelf voorgesteld, het zou dus een schande zijn als ik niet de tijd vond om aan deze build mee te doen. Het eerste probleem dat je als civiele bouwer tegenkomt(met een volle box onderdelen) is de schaal. Ik heb nog even overwogen om een vrachtwagen op schaal 1/35 te bouwen, dan kon ik een deel van de onderdelen scratchen. Maar met vrachtwagens heb ik evenweinig als met militair. De 2 kombineren had ik helemaal geen zin in. :D . 2 modellen vond ik op schaal 1/24, de willy`s jeep en de kubel. De jeep is te gewoon dus maar een kubelwagen gekozen.

Den deze dus
Afbeelding

Het eerste wat me opviel is de vreemde manier waarop de wagen in elkaar gezet word. Delen van het onderstel, delen van het interieur, delen van de body, allemaal door elkaar. Ik bouw civiel, dus niet op deze manier. Eerst maar eens gaan kijken en vooral dryfitten om te zien hoe ik de body volledig in elkaar kan steken. Dat spuit nl veel leuker.

eerst maar eens een stukje van de achterkant in elkaar geplakt
Afbeelding

Dan maar eens gaan kijken hoever we geraken met de body. En ja hoor, daar ik het onderstel nog ga veranderen kon de body grotendeels aan elkaar gelijmd worden. Deze moet wel nog opgepoets worden.

Afbeelding

Afbeelding


Het eerste wat ik ga aanpakken is de motorkap.
Afbeelding

Ik ga echt geen reservewiel op de motorkap laten zitten en die benzinevuldop kan natuurlijk ook niet meer in deze tijd. :lol:

2 mogelijkheden, ofwel alles opschuren, ofwel gewoon een nieuwe motorkap maken. Daar ik nogal lui ben aangelegd heb ik gekozen voor optie 2. Het reservewiel is vervangen door een ,totaal nutteloze, luchtinlaat. De vuldop word vervangen door een snelvulsysteem.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Ga me nu niet vragen wat ik van deze kubel ga maken of welke kleur ie gaat worden. Ik ga dag per dag werken want ik heb nog geen flauw idee. Word dus vervolgd

Auteur:  Eelcog [ wo 13 okt, 2010 20:14 pm ]
Berichttitel:  Re: Kubelwagen Hasegawa 1/24

Spannend! Maar een kubelwagentje is leuk. Bouwt ie verder wel lekker?

Auteur:  Doc [ za 23 okt, 2010 6:59 am ]
Berichttitel:  Re: Kubelwagen Hasegawa 1/24

Lekker bouwen doet ie wel, alleen, als civiele bouwer vinnik het bouwplan nogal onlogisch opgesteld. Daarom dat ik vooral zonder werk. :D . Moet wel zeggen dat ik nog maar heel weinig gebouwd heb, het is vooral dryfitten en aanpassen momenteel.

Dan het vervolg van de build. Om te beginnen heb ik strips bijgeplakt op de motorkap. Daar deze over de gehele wagen terug te vinden zijn vond ik het raar om ze er op de motorkap niet op te plaatsen, als de hele lijm goed is uitgehard word alles opgeschuurd en dan kan de body in de primer zodat ik kan zien waar er nog fouten zitten

Afbeelding

Deze week heb ik me vooral bezig gehouden met de ophanging. De ophanging van deze kit is vrij simpel, das goed, is ie ook makkelijk aan te passen want

Afbeelding

deze komen er dus echt niet onder. Om te beginnen heb ik de bodemplaat voorzien van de middentunnel.

Afbeelding

Deze loopt door tot aan de voorophanging. De simpelste oplossing hier was er gewoon een stukje tussenuit zagen en vervangen door een evergreen buisje van de gewenste dikte.

Afbeelding.

Door deze buis kwam een lasbaget waarop de nieuwe velgen passen. Een schijfrem was rap gevonden en dit was het resultaat.

Afbeelding

Achter was zowaar nog makkelijker. Eerst wel effe dit stukkie koetswerk moeten verwijderen

Afbeelding

om een beetje ruimte te krijgen zodat de nieuwe, iets bredere velgen gemonteerd konden worden. Ruimte zat nu.

Afbeelding

De versnellingsbak heb ik in elkaar gelijmd. de originele aandrijfassen werden vervangen door een stukje lasbaget. Wonder boven wonder was de rijhoogte meteen goed.

Afbeelding

Het eindresultaat :

Afbeelding

Achter zakt hij momenteel wel nog een beetje door omdat alles in dryfit staat. Ik verwacht dat hij nog wel een mm of zo hoger gaat komen.

word vervolgd.

Auteur:  caspervc [ za 23 okt, 2010 15:26 pm ]
Berichttitel:  Re: Kubelwagen Hasegawa 1/24

Erg leuk project! Ziet er al goed uit!

Auteur:  Juggernaut [ ma 25 okt, 2010 0:58 am ]
Berichttitel:  Re: Kubelwagen Hasegawa 1/24

:shock: :lol: :lol: :lol:
Heinrich, check out my new K├╝bel :!:
Persoonlijk vind ik die Subaru luchthapper niet mooi staan, maar desondanks wens ik je veel succes! :brouw:


Danny

Auteur:  Gerd jan [ di 30 nov, 2010 15:24 pm ]
Berichttitel:  Re: Kubelwagen Hasegawa 1/24

-soldaat-Herr General, was ist...
-generaal-Maul Halten!

Wat een grappig ding zeg!

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/