Modelbrouwers.nl modelbouw
http://www.modelbrouwers.nl/phpBB3/

1:350 Zr. Ms. Zeeleeuw S803 (Naval models)
http://www.modelbrouwers.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=128&t=54710
Pagina 1 van 1

Auteur:  Bas_ [ do 27 okt, 2022 21:18 pm ]
Berichttitel:  1:350 Zr. Ms. Zeeleeuw S803 (Naval models)

Beste brouwers,

Hier mijn versie van de Walrusklasse onderzeeboot Zr. Ms. Zeeleeuw. Ik heb dit model gemaakt voor een vriend/collega van mij. Wij zijn beiden vanwege ons werk een keer meegeweest op een 'vaardag' van de Onderzeedienst. Op zo'n dag worden 'ingewijden' die werk verrichten aan de onderzeeboten van de Koninklijke Marine uitgenodigd om een dag mee te varen. De boot duikt dan net buiten Den Helder naar periscoopdiepte. Er is een rondleiding, een lunch en naderhand, als de boot weer boven water is kan er koffie worden gedronken aan dek (als het weer het toelaat).

Als herinnering aan deze dag heb ik dit model gemaakt voor mijn collega zijn verjaardag.

Het model is van Naval Models. De optronische mast, periscopen, radio- en radarmast(en) heb ik zelf gemaakt met een 3D printer.

De gebruikte kleuren voor het model zijn 90% Vallejo zwart-10% Vallejo wit. Het water is Vallejo olijfbruin met zeegrijs, in een 50-50 verhouding. Hieroverheen ligt een laag mod podge glans en acrylic gel om het verstoorde water rondom de onderzeeboot na te bootsen. De figuren zijn van l'Arsenal (in olijke kleurtjes :), burgerpersoneel op de brug en aan dek).

Onderstaand de eindfoto's.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/