Group builds

Archive of group builds in the old-style.

New-style group builds

Dubbelstaarters

Vliegdingen uit alle tijdsperioden met tenminste twee staartbomen. Dat kan dus van alles zijn: DH4, P-38, Vampire, Box Car, Sea Vixen, Kamov; you name it.
Heb je nog een leuk kitje met 2 staartbomen? schrijf je in!

Captured

Thema: buitgemaakt.
Voer-, vaar- en vliegtuigen worden door de vijand veroverd en van een ander kleurtje of van eigen markeringen voorzien. Maar ook kledij (bv. indiaan met een U.S. cavalerie-petje) en wapens worden door de tegenstander overgenomen.

Trainers

Een ondergeschoven kindje, ook in de echte luchtvaart, maar geen goede fighter piloot zonder goede training!
Iedere kist toegespitst voor het opleiden of trainen vaneen vlieger, dus een 2-zits jager is ook toegestaan, immers men moet ook getraind worden op de kist waarin ze uiteindelijk solo gaan vliegen.

The "Cats"

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Grumman heeft flink wat iconische vliegtuigen ontworpen en gebouwd. Eén hele groep kan je vangen onder 1 naam: Cats!

Vanaf de 2e wereldoorlog tot heden heeft Grumman een serie jagers neergezet met allemaal één gemeenschappelijke factor, ze zijn vernoemd naar een katachtige. Van de Wildcat tot de Tomcat, en alle variaties daartussen. Die gaan we bouwen!

Deze bouw is voor alle schalen en Grumman heeft enkele civiele 'cats' gebouwd. Die zijn natuurlijk ook welkom!
Zolang het maar een 'cat' is!

(Regia) Aeronautica II

GB voor voor de Italiaanse luchtmacht.

Heavy Hitters

Een GB specifiek voor bommensmijters van alle tijden, mits ze minimaal 3600kg aan vuurwerk mee konden nemen.

Bommen los!

25 Jaar Desert Storm

In 2016 herdenken we de "1e Golfoorlog ".
In 1991 stonden Bush, Schwartzkopf en de grootste alliantie sinds de 2e WO lijnrecht tegenover Saddam Hussein. 5 weken luchtoorlog en 100 uur grondoorlog later was Koeweit weer vrij.

Twins

Het idee begon toen er ergens een duo-built werd gedaan. Het idee is simpel, 2 of meerdere bouwers bouwen elk hetzelfde toestel (mag van verschillende merken zijn, wel dezelfde schaal), maar het eindresultaat mag verschillend zijn. Maak je eigen topic aan en leef je uit.

Vliegende gedrochten deel 2

Vervolg van de Vliegende gedrochten GB welke in 2010 was georganiseerd.
De insteek is dus een model neer te zetten van een kist welke vliegt of gevlogen heeft welke niet in het straatje van vliegtuigen past wat je normaal voorbij ziet komen.
Denk bijvoorbeeld aan de X-planes, de bizarre Duitse kisten aan het eind van WWII, Sukhoi Berkut, maar ook op civiel gebied is er genoeg vreemd spul.
Denk aan de Airbus Beluga, de kisten van Rutan, Piaggio Avanti, kortom; alles wat er anders uitziet dan het standaardbeeld van een vliegtuig.

Vietnam War

Onder het motto "Het word weer eens hoog tijd voor een groepsbouw" had ik het idee opgevat om er één te starten met als thema "De Vietnamoorlog"! Wellicht niet helemaal origineel, maar er is zóveel materiaal gebruikt, dat dit vast een ieder wel zal aanspreken! Alles ter zake doent mag meedoen, zowel ter land, ter zee, en vooral ter lucht!
Ik zit zelf al boordevol ideeën welke wellicht kant nog wal raken, zoals je faforiete muziek toevoegen bij het starten van een project. Anyway, eerst maar eens peilen of er belangstelling voor is! Laat maar van je horen!!

Eyes in the sky: Luchtverkenners

Alle mogelijke luchtverkenners, van hete luchtballon tot drone en van zeppelin tot stalliet.

75 Jaar Battle of Britain

Het duurt nog even, maar in de zomer van 2015 herdenken we 75 jaar Battle of Britain.

Buck Danny

Een groepsbouw rond deze welbekende stripfiguur!

Je kan er alle kanten mee uit, zolang het model maar voorkomt in één van de echte Buck Danny's, door Hubinon en Charlier. Het laatste album is dus 'Haaien in de Chinese zee' (daarna heeft Hubinon de pijp aan Maarten gegeven en kwam Bergese in zijn plek en deze aflevering beschouw ikzelf niet meer als echte Buck Danny's).

Ook qua prototypes is er voldoende keuze.

Om het geheel nog wat aantrekkelijker te maken denk ik ook aan het fabriceren van een klein diorama gebaseerd op één van de stripplaatjes, dit te doen door alle deelnemers.

Groepsbrouw: Sovereign of the Seas

Een groepsbrouw voor het uitwisselen van onze ervaringen bij het bouwen van het modelbouwschip Sovereign of the Seas.

Leo's & Co

Deze groepsbouw focust zich op de Duitse Leopardfamilie. De Leopardfamilie is groot: er bestaan veel varianten en de tanks worden al jaren ingezet door veel landen in diverse omgevingen. Dit maakt het tot een interessant onderwerp voor een groepsbouw. Het biedt bouwers ruime mogelijkheden om de tank te bouwen. Er zijn in ruime mate modelbouwdozen mbt. dit onderwerp in verschillende prijsklasses wat het interessant maakt voor de beginnende - en/of de ervaren bouwer die meer detail wi.

Zu wenig und zu spät

Het idee is om zoveel mogelijk typen en uitvoeringen en eenheden aan bod te laten komen, als het maar om straalvliegtuigen gaat die ook werkelijk ingezet zijn of in ieder geval gevlogen hebben. Ook raketwapens horen hierbij natuurlijk. Even voor de goede orde: NIET inbegrepen zijn "what if"-versies en -vliegtuigen, tekentafelmodellen, of prototypen die nooit van de grond kwamen. Dat is namelijk als eens gebeurd hier: zie de GB Luft '46 in het archief.

Ik verwacht dat de research die we gaan doen veel nieuwe informatie boven tafel zal brengen en veel mooie modellen kan opleveren. Bij voldoende belangstelling zal ik vast wat voorwerk doen in de vorm van een modellenlijst en achtergrondinformatie.

Spitfire

Als ik naar mijn eigen modelbouw verleden kijk is dit denk ik het vliegtuig waarvan ik de meeste modellen gemaakt heb. Ik denk dat ik niet de enige ben.
En,... eigenlijk vind ik het ook één van de mooiste en aansprekende vliegtuigen die er ooit gebouwd is. Volgens mij is er ook een welhaast onuitputtelijke hoeveelheid variaties mogelijk op dit thema, inclusief Seafires.

Hachettes Eenhoorn Kuifje

"Kuifje en het geheim van de Eenhoorn" is een scheepsbouwpakket wat je via een abonnement kan bestellen. Wekelijks krijg je een tijdschrift en onderdelen om het schip "de Eenhoorn" te bouwen, bekend uit de nieuwe film, "TINTIN, The secret of the Unicorn".